keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Alkuviikko tiivistettynä

Maanantaina minulla oli kello 9:ltä Paragonin Welcome meeting, jossa käytännössä käytiin läpi perusasioita täällä asumisesta ja muutenkin vähän tietoa Maltasta. Mutta, olen ollut täällä jo viikon joten tiesin nämä asiat jo.

Meetingistä sai kuitenkin prepaid-liittymän, jonka avulla voisi käyttää nettiä, muutenkin kuin vain etsiä Wi-fiä. Tämä helpottaa esimerkiksi bussi-aikataulujen tarkistamista, silloin kun ei ole asunnolla ja saan paremmin yhteyden Danieliin.

Menin vielä töihin iltapäiväksi, hieman kyllä ärsytti se että jouduin olemaan neljään asti welcome meetingin takia, mutta työt mitä tein olivat ihan kivoja. Maalasin yhden aidan/reunuksen pätkän ja muutamat rappuset.


    Ennen ja jälkeen, huomattava ero maalattuna.


   Rappuset maalattuna, näihin tehtäisiin vielä valkoiset osat huomenna.

Maanantaina kävin vielä töiden jälkeen kaupassa Mostassa, päivä oli aika raskas ja uni maittoi kyllä enemmän kuin hyvin.


Tiistaina jatkoin töitä jotka Daniel oli antanut minulle maanantaina, nyt oli vuorossa toinen aita ja toiset rappuset. Toiset rappuset olivat isommat ja kulku rappusille täytyi estää maalin kuivumisen ajan.

Maali jota käytin on vesiohenteista ja tehdään itse pigmenteistä sekoittaen. Maalia siis tehdään isoon sankoon kerralla paljon. Kylän perusvärejä, joita korjausmaalataan on ruskea, punainen ja keltainen. Punainen väri on vähän murretun oloinen, kylän teeman mukaisesti "vanhan" näköinen. Maali on muutenkin todella vetistä, varmmaankin siksi, koska maali kuivuu todella nopeasti näissä olosuhteissa.


    Rappuset olivat todella kuluneet.

Seuraavana vuorossa oli ison rampin maalaus punaisella.


    Ramppi maalattuna.

Muutamia viimeistelyjä valkoisella ja päivän työt olivat ohi. Työt itsessään eivät ole normaalia raskaampia, mutta auringon paiste tekee siitä paljon uuvuttavampaa.



Keskiviikko ja työt jatkuivat rappusten ja lattian parissa. Yhdet rappuset vielä täytyi tehdä ennen kuin ihmiset alkavat tulla kylään. Sen lisäksi maalasin yhden lankkulattian erään liikkeen edestä.

Näiden jälkeen oli aika siirtyä kylästä ylhäälle pajalle pois ihmisten joukosta. Maalasimme puuöljyllä muutamat ikkunan karmit ja yhden oven.


    Lattia ennen ja jälkeen.

Ihan viimeisenä vielä spray maalatiin minigolf mailoja ja siinä päivä kuluikin. Tänään oli aika pilvinen päivä, mikä oli mukavaa vaihtelua suoran auringon paisteen tilalle.

Alkuviikko onkin jo sujahtanut hetkessä, enää torstai ja perjantai, täytyy alkaa suunnittelemaan jo viikonlopulle tekemistä.

-Vera





1 kommentti:

  1. Kivalta näyttää työt ja hyvä että sait sen pre-paidin, pääset vähän helpommalla.

    - Päivi

    VastaaPoista