perjantai 22. huhtikuuta 2016

Hevosia ja puoliväli

Keskiviikko alkoi rappusilla, tai niiden reunojen maalaamisella. Seuraavaksi oli tarkoitus maalata pitkät kivirappuset, jotka vievät ylhäältä alas kylään. Tarkoituksena oli maalata ne kokonaan ruskealla, mutta koska niitä aioittiin työstää vielä sementillä, maalasin vain reunat.
Näiden jälkeen tiistaina öljyämäni aidan, punaiset kaide osat maalattiin.



    Rappusten reunoja.




    Aidan punaiset osat maalasin tänään.



Torstaina homma lähti käyntiin hiomisella. Daniel oli edellisenä päivänä tasoittanut koloja, tälläisiin oikean hevosen kokoisiin malleihin. Tasoitteet hiottiin, hevosille maalattiin niiden pohjavärit, musta ja punaruskea ja pohjavärin jälkeen varjostukset. Kirjoittettuna kuulostaa lyhyeltä hommalta, mutta tähän meni koko päivä ja hieman jäi vielä huomiselle. Varsinkin varjostukset veivät aikaa.



   Hevoset tasoitettuna.




   Minä maalasin "sukat" hevosille.





   Hevoset ensin pelkässä pohjavärissä ja sen jälkeen valmiina. Daniel teki varjotukset    suurimmaksi osaksi, minä auttelin hieman.


Perjantaina Daniel viimeisteli hevosten varjostuksia ja minä aloitin baarin pöytien maalamista. Tosin ehdin tekemään kaksi pöytää kun Daniel käski lopettaa ja menimme toimistolle.

Kaikki Popeyen työmiehet oli paikalla. Kyseessä oli tilaisuus/kokous työturvallisuudesta. Kahden tunnin esitys työturvallisuudesta ja siihen liittyvistä asioista, mies joka piti esityksen oli maltalainen, mutta hän puhui suurimman osan englanniksi. Maltaa he puhuivat aika ajoin, jolloin en ymmärtänyt mitään, mutta tosiasissa nämä asiat joita käytiin läpi oli samoja asioita mitä oppii koulussa ja työturvallisuus kursilla.

Kokouksessa esimerkiksi puhuttiin henkilökohtaisista varusteista, Maltalla on aika samat vaatimukset työmailla esim. Kypärää täytyy käyttää työmaalla, turvakengät jne. Mutta koska Popeye Village ei varsinaisesti ole rakennustyömaa, täällä työntekijät eivät käytä turvakenkiä ja kypäriä, mikäli ymmärsin oikein niin ei ole nostureita tai telineitäkään. Tämän kokouksen periaatteena on muuttaa asia, ihan työntekijöden turvallisuuden takia.

Kokouksen jälkeen käsittelimme hevoset kolmeen kertaan sealer:llä. Teimme kolme kerrosta, jotta maali kestäisi pidempään. Loppupäivästä ei ollut mitään maalaus hommaa, joten siivosimme ja raivasimme maalivaraston. Maalivarasto on kyllä sen näköinen paikka johon ei moni astuisi sisään, sen verran törkyisen näköinen. Siivouksen jälkeen se näytti jo paljon paremmalta.

Koska en tehnyt paljoa maalaustyötä tänään en ottanut kuvia, mutta tässä kuva korjaksessa olevasta Winerystä, jota olemme viimeaikoina tehneet.



   Oikeassa yläkulmassa on kyltti jota teimme ensimmäisellä viikolla. Puuosia on käsitelty puunsuojalla, liitutaulumaalia ylhäällä ja öljyllä käsitelty aita.



-Vera





1 kommentti:

  1. Heippa Vepu!

    ei ihan joka päivä pääse hevosia maalaamaan :) Näyttää hienolta nuo työt ja todella monipuolisia, kun ensi alkuun vaikutti siltä, että teet vain ulkomaalausta. Pikku hiljaa alkanut kertymään laidasta laitaan erilaisia kohteita, eri maalausalustoja ja varmasti erilaisia tuotteitakin. Yksi asia minua kiinnostaa, voisitko ottaa selvää tuotteiden hintoja? Kysele vaikkapa Danielilta, mitä maalit ja kitit maksaa Maltalla?

    VastaaPoista