tiistai 3. toukokuuta 2016

Kävelyä, ilotulitusta ja kaloja!

Perjantaina menin taas töihin ja koko päivä sujahti mukavasti aidan/kaiteen maalauksessa. Maalasimme siis monta, monta metriä aitaa ja kaidetta.



   Ruskealla maalilla maalailtiin aitaa.

Lauantaiksi olimme Josen kanssa suunnitelleet menevämme tälläiseen Hop on, Hop off- bussiin. Tälläinen kaksikerroksinen bussi, jossa ei ole kattoa eli maisemabussi. Otimme etelä reitin ja pysähdyimme kerran Blue Grottolle. Blue Grottolla olisi päässyt katsomaan tätä luolaa 8 eurolla, mutta päätimme jättää sen väliin.
Sieltä hyppäsimme taas samaiseen bussiin ja matkasimme takaisin Sliemaan, josta bussi aamupäivällä lähti.

Valettassa käytyämme aamulla, huomasimme sen olevan täynnä ihmisiä juhlimassa jotain. Pian ymmärsimme, että Valletta oli voittanut jonkun mestaruuden ja myöhemmin varmistui vielä että jalkapallossa. Ihmiset kyllä juhlivat railakkaasti, savupommeja, musiikkia, puna-valkoisia asuja (ilmeisesti joukkueen värit), torvia. Heillä oli kunnon juhlat menossa.





    Vaikea kuvin näyttää kuinka railakkaasti he juhlivat.













    Tässä muutamia kuvia bussimatkalta.









    Muutama kuva Blue Grottolta.



    Tälläisella bussilla matkasimme.

Illalla Vallettassa oli vielä ilotulitusta, ja ne ovat kyllä todella hienoja. Tällä kertaa ilotulitukset olivat perinteiseen malliin taivaalle amuttavia ja olivat niin komeita. Vaikea oli saada hyvää kuvaa näistä, mutta ei mikään vedä vertoja Maltalaiselle ilotulitteelle. Yhdetkin räjähtivät pallon muotoon ja pallon halkasija oli helposti kymmeniä metrejä. Yhdet räjähteet näyttivät aivan kultasuihkulta. Jos joskus tulee Maltalle kannattaa katsoa jos olisi ilotulituksia siihen, niitä kannattaa käydä katsomassa.


Sunnutaina aikainen herätys, koska lähdimme Marsaxlokkiin kalamarkkinoille, Josen ja kahden ranskalaisten kanssa. Marsaxlokk on kuuluisa näistä kalamarkkinoista ja siellä todella oli kaloja tuoreena, mitä ei ihan koto Suomesta saa. Kierrettyämme markkinat, lähdimme kävelemään jonkin matkan päähän tälläiselle "uimarannalle". Paikkaa ei oikein rannaksi voi kutsua, koska paikka on kiveä ja kalliota, mutta ihmiset käyvät siellä uimassa ja ihastelemassa nähtävyyksiä. Me kävelimme rantaviivaa pitkään ja sen jälkeen jaloissa kyllä tuntui.


    Kuningas katkarapuja ja kalmareita


    En tiedä tarkalleen mikä kala tämä on ja toisessa näkyy kalmareita ja mustekaloja.



    Myös hain lihaa myytiin markkinoilla.


    Ostin paikallisia mansikoita, ne ovat aika isoja verratuna Suomen mansikoihin.


    Veneitä, kalastajia työssään.


    Kävelime aika paljon sunnuntaina.


    Tänne ihmiset tulivat uimaan.

-Vera











1 kommentti:

  1. Hai! Voi kun meilläkin olisi täällä tuollaisia toreja, mistä saisi oikeasti tuoretta kalaa.

    VastaaPoista