torstai 19. toukokuuta 2016

Vastaukset kysymyksiin

Eli, toiset opiskelijat oli kysellyt vähän tästä vaihdosta ja täällä työskentelystä.



Maltalaiset puhuvat maltaa yleensä keskenään, mutta täällä on niin monta eri kansallisuutta edustettuna, joten he puhuvat englantia toisena kielenään.

Itseasiassa nykyään ei ymmärtääkseni opeteta maltan kieltä kouluissa, mikä on hieman outoa, mutta englanti on niin vahvassa asemassa täälläkin.

Kielimuuria ei siis ole töissä tai missään muuallakaan Maltalla.

Tosin ehkä vähän vanhempi väestö ei puhu niin paljon englantia, mutta osaavat kuitenkin.

Silloin tietenkin jään keskustelun ulkopuolelle, kun he puhuvat maltaa. Mutta yleensä Daniel kertoo mistä he puhuivat jos se on jotenkin tärkeä asia.


Itse töissä käyminen ei mielestäni eroa Suomesta. Töihin tullaan ajoissa ja ollaan kahdeksan tuntia. Me teimme Danielin kanssa vähän erilaista päivää, koska pidimme ruokatunnin vasta päivän lopussa. Mutta ruokailu kestää puoli tuntia, taukoja pidettiin aina välillä. En tiedä onko taukoja jotenkin määritelty tai mitotettu, me kun pidimme tauon yleensä jonkun pitemmän työn jälkeen tai vastaavaa.

Muistutan kuitenkin vielä, että minä en tehnyt töistä missään maalausfirmassa tai missään työmailla. Tein töitä paikan maalarin kanssa ja se oli korjausmaalausta puupinnoille käytännössä, ei siis sellaista mitä me teemme koulussa varsinaisesti.



Työpaikkani


-Vera


1 kommentti: